Izraelská plněná rajčata
25 min.
Ingredience
- 4kusyRajčata
- 2kusyAvokádo
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1kusSalát hlávkový
- 4kusyOlivy černé
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
32 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
13 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rajčata omyjeme, vršky seřízneme a dužinu opatrně vydlabeme tak, aby pod slupkou zůstal alespoň 1 cm dužiny.
- 2Avokáda oloupeme, vypeckujeme a umixujeme spolu s česnekem, citronovou šťávou, olivovým olejem, nasekanou petrželkou, nasekaným koriandrem a špetkou soli. Nakonec do nádivky vmícháme rajčatovou dužinu.
- 3Nádivkou naplníme připravená rajčata, navrch zapíchneme olivy a před podáváním uložíme na 1 hodinu do chladničky.
- 4Podáváme na omytých salátových listech.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.