Jablečná omáčka s kalvádosem s prsíčky z perličky

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
612 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
26 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso omyjeme a osušíme. Máslo smícháme se solí, pepřem a rozmarýnem a touto směsí maso potřeme. Rozehřejeme přepuštěné máslo a maso na něm po každé straně asi minutu opékáme. Vyjmeme je a zabalíme do alobalu. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme a odstraníme jaderník. Jednu čtvrtinu nakrájíme na drobné kostičky, zbytek na větší kostky. Cibuli nakrájíme na tenké proužky. Půlku cibule nakrájíme rovněž na drobné kostičky a smícháme se stejně nakrájeným jablkem.
  • 2
    Směs prozatím odložíme stranou.
  • 3
    Ve výpeku podusíme zbývající cibuli a jablka doměkka. Přilijeme drůbeží vývar a vyvaříme na jednu třetinu. Rozmixujeme ručním mixérem a omáčku ochutíme calvadosem, solí a pepřem. Maso vložíme do omáčky, přidáme jablečno-cibulovou směs, vaříme 3 minuty. Maso servírujeme na předehřáté talíře přelité omáčkou, do které jsme pro zjemnění vmíchali ušlehanou šlehačku.
  • 4
    Chutnou přílohou jsou dozlatova opečené polentové nebo krupicové placičky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.