Jablečná omáčka s kalvádosem s prsíčky z perličky
65 min.
Ingredience
- 400mililitrůVývar drůbeží
- 2kusyJablka
- 800gramůPerlička
- 40gramůMáslo bylinkové
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůRozmarýn čerstvý
- 4centilitryCalvados
- 60gramůSmetana 12% (konzumní)
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
612 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
26 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme a osušíme. Máslo smícháme se solí, pepřem a rozmarýnem a touto směsí maso potřeme. Rozehřejeme přepuštěné máslo a maso na něm po každé straně asi minutu opékáme. Vyjmeme je a zabalíme do alobalu. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme a odstraníme jaderník. Jednu čtvrtinu nakrájíme na drobné kostičky, zbytek na větší kostky. Cibuli nakrájíme na tenké proužky. Půlku cibule nakrájíme rovněž na drobné kostičky a smícháme se stejně nakrájeným jablkem.
- 2Směs prozatím odložíme stranou.
- 3Ve výpeku podusíme zbývající cibuli a jablka doměkka. Přilijeme drůbeží vývar a vyvaříme na jednu třetinu. Rozmixujeme ručním mixérem a omáčku ochutíme calvadosem, solí a pepřem. Maso vložíme do omáčky, přidáme jablečno-cibulovou směs, vaříme 3 minuty. Maso servírujeme na předehřáté talíře přelité omáčkou, do které jsme pro zjemnění vmíchali ušlehanou šlehačku.
- 4Chutnou přílohou jsou dozlatova opečené polentové nebo krupicové placičky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.