Jablečná polévka s krutonky

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
24 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozehřejeme sádlo, opečeme na něm slaninu nakrájenou na kostičky, nasekanou cibuli a česnek. Přidáme očištěné, na kostičky pokrájené papriky, okurku a jablka rozkrájená na hranolky. Podusíme 2 - 3 minuty, přisypeme mletou papriku, ještě krátce dusíme. Přilijeme vývar a vaříme 20 minut. Podle chuti osolíme, opepříme.
  • 2
    Chléb zbavený kůrky krájíme na kostičky a opečeme v pánvi na másle do zlatova. Kostičky vyjmeme a osolíme.
  • 3
    Do smetany vmícháme sůl a pepř. Polévku rozdělíme do talířů, ozdobíme kopečkem smetany. Posypeme krutonky a nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.