Jablkový závin s mandlemi a rozinkami

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
611 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
19 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
6 g
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na vál prosejeme mouku, uděláme důlek, přilijeme vlažnou vodu s rozpuštěným sádlem, přidáme sůl, ocet a rozšlehané vejce. Těsto nejprve prosekáme nožem a potom rukou zpracujeme. Musí být vláčné a nelepit se. Vytvoříme z něj bochánek, zakryjeme nahřátým kastrolem a necháme cca 15 minut odpočinout.
  • 2
    Poté těsto na pomoučeném vále rozválíme, potřeme rozpuštěným máslem a rukama vytáhneme na tenký plát. Housku předem nastrouháme, osmahneme na másle a necháme vychladnout. Jablka oloupeme, nakrájíme na malé kousky. Těsto posypeme osmaženou strouhankou, jablky, cukrem smíchaným se skořicí, očištěnými rozinkami, loupanými mandlemi a pokapeme rumem.
  • 3
    Závin zatočíme, položíme na vymaštěný plech, potřeme máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 30 minut. Mezitím můžeme znovu potřít máslem. Hotový závin posypeme cukrem, necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.