Jáhlová kaše se sýrem
55 min.
Ingredience
- 300gramůJáhly - loupané proso
- 500mililitrůMléko plnotučné
- 500mililitrůVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůSýr Eidam cihla 40%
- 200gramůZakysaná smetana
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceStrouhanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
713 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
37 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Jáhly na sítu několikrát spaříme vroucí vodou, potom je propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Do kastrolu vlijeme mléko, 500ml vody, přivedeme k varu, osolíme a opepříme. Přidáme jáhly a za stálého míchání zvolna uvaříme kaši. Do hotové kaše vmícháme nastrouhaný sýr. Zapékací mísu vymažeme kouskem másla a vysypeme strouhankou. Rozprostřeme do ní kaši a v mírně vyhřáté troubě zapékáme 15 minut. Nakonec sýrovou kaši zalijeme smetanou rozkvedlanou se žloutky a ještě 15 minut zapékáme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.