Jahodovo-špenátový salát
20 min.
Ingredience
- Salát
- 120gramůŠpenát listový čerstvý
- 120gramůSalát Mesclun
- 350gramůJahody zahradní
- 40gramůCibule červená
- 40gramůMandle
- Zálivka
- 50mililitrůOlej olivový
- 2lžíceBalsamico ocet
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 1lžičkaSirup agávový Bio
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
222 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
18 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do salátové mísy dáme propláchnutý špenát a salát mesclun, omyté, na čtvrtky nakrájené jahody, na tenké plátky nakrájenou cibuli a nasekané mandle. Všechny přísady dobře promícháme.
- 2Na zálivku ušleháme v misce olivový olej s balsamicem, dijonskou hořčicí, agávovým sirupem, solí a pepřem.
- 3Salát v míse přelijeme zálivkou a podáváme.
- 4V chladničce salát vydrží čerstvý 1 den.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.