Jahodový dip s chřestem
45 min.
Ingredience
- 5gramůSůl
- 10gramůCukr krupice
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 60mililitrůOcet malinový
- 4lžíceOlej mandlový hořký
- 5gramůPepř černý mletý
- 300gramůJahody zahradní
- 1lžíceMandle
- 750gramůChřest zelený
- 2lžíceMandlová pasta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
201 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Chřest kuchyňsky upravíme. Uvaříme ho v osolené vodě se špetkou cukru a máslem. Potom chřest vyjmeme a rozložíme na talíř. Trochu chřestového vývaru odložíme stranou. Očistíme a opláchneme jahody a necháme je dobře okapat. 125 g jahod nakrájíme nadrobno, promícháme s 1 lžící cukru a rozmixujeme. Zbývající jahody rozčtvrtíme a přidáme k chřestu. Poté smícháme ocet s mandlovou kaší a mandlovým olejem, přidáme trochu chřestového vývaru a umícháme hladký krém. Ochutíme solí a pepřem a přelijeme přes chřest a jahody. Pokapeme rozmixovanými jahodami a posypeme nasekanými mandlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.