Jak uvařit humra

35 min.
Itálie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
332 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
2 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře omytého čerstvého humra (klepeta má svázaná) přivážeme na vhodnou plochou vařečku, aby se mu ocas nezkroutil dospod a dáme ho do chladničky zchladit asi na 1 hodinu (tak zůstane letargický).
  • 2
    Ve větším hrnci si přivedeme vodu k varu, přidáme očištěnou cibuli, oloupaný česnek, sůl, svazek omytých bylinek a koření (petrželovou nať, řapíkatý celer, bobkový list, nové koření, celý pepř) a bílé víno. Vodu povaříme asi 10 minut, poté vložíme humra přivázaného na dřevěnou vařečku do vroucího vývaru, kde krásně zčervená. Vařit ho necháme maximálně 10 minut (podle váhy do 600 g). Nesmí se převařit, protože by jeho maso ztuhlo.
  • 3
    Humra vyjmeme z vařící vody a ostrým nožem ho rozpůlíme podél páteře. Rozevřeme ho a vyjmeme střívko. Klepeta před servírováním nakřápneme špičatou hranou ostrého nože a maso vyjmeme z celého humra.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.