Jamajská marinovaná křidélka

50 min.
Jamajka

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
40 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme a na jemno posekáme zázvor i česnek, nahrubo chilli papričky zbavené semínek a vymačkáme šťávu ze 2 limetek. Vše dáme do mixeru, přilijeme olivový olej s portským vínem, přisypeme mletou papriku, osolíme, opepříme a 30 vteřin mixujeme. Poté přidáme směs koření (hřebíček mletý, muškátový květ, nové koření celé, zázvor mletý, kardamom, kousek celé skořice) a marinádu ještě krátce rozmixujeme.
  • 2
    Omytá a osušená kuřecí křidélka dáme do porcelánové mísy, zalijeme marinádou. Mísu přikryjeme, křidélka necháme dvě hodiny marinovat.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 220 °C, křidélka vyjmeme z marinády a rozložíme na plech s pečicím papírem. Plech uložíme do trouby a pečeme asi 20 minut do zlatohněda, až budou křupavá. Zatím co se křidélka pečou, rozkrájíme limetku na půlměsíčky.
  • 4
    Horká upečená křidélka podáváme obložená plátky limetky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.