Jamajská marinovaná křidélka
50 min.
Ingredience
- 0,25lžičkaHřebíček mletý
- 0,25lžičkaMuškátový květ
- 0,25lžičkaNové koření celé
- 0,25lžičkaZázvor mletý
- 0,25lžičkaKardamom
- 1kusSkořice celá
- 30gramůZázvor
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyChilli paprička
- 3kusyLimetka
- 3lžíceSherry brandy
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 5lžicOlej olivový
- 800gramůKuřecí křídla
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
40 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a na jemno posekáme zázvor i česnek, nahrubo chilli papričky zbavené semínek a vymačkáme šťávu ze 2 limetek. Vše dáme do mixeru, přilijeme olivový olej s portským vínem, přisypeme mletou papriku, osolíme, opepříme a 30 vteřin mixujeme. Poté přidáme směs koření (hřebíček mletý, muškátový květ, nové koření celé, zázvor mletý, kardamom, kousek celé skořice) a marinádu ještě krátce rozmixujeme.
- 2Omytá a osušená kuřecí křidélka dáme do porcelánové mísy, zalijeme marinádou. Mísu přikryjeme, křidélka necháme dvě hodiny marinovat.
- 3Troubu předehřejeme na 220 °C, křidélka vyjmeme z marinády a rozložíme na plech s pečicím papírem. Plech uložíme do trouby a pečeme asi 20 minut do zlatohněda, až budou křupavá. Zatím co se křidélka pečou, rozkrájíme limetku na půlměsíčky.
- 4Horká upečená křidélka podáváme obložená plátky limetky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.