Jambalaya s kuřecím masem

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1224 kcal
Bílkoviny
105 g
Tuky
54 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve větší pánvi na oleji opékáme vykostěná, kůže zbavená a na kousky nakrájená kuřecí stehna asi 10 minut. Maso vyjmeme na talíř a necháme okapat.
  • 2
    Do pánve přilijeme zbylý olej, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a restujeme asi 5 minut. Klobásu vyjmeme na talíř k masu.
  • 3
    Do výpeku vsypeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, očištěné, na kostičky nakrájené papriky, na plátky nakrájený řapíkatý celer a nasekanou chilli papričku. Vše restujeme asi 5 minut do poloměkka.
  • 4
    Přidáme propláchnutou rýži, chilli koření a restujeme ještě 2 minuty. Přilijeme worcester, přidáme rajčatový protlak a ještě 1 minutu pečeme.
  • 5
    Potom do pánve vložíme kuře a klobásu, tymián, bobkový list, mletou papriku, osolíme, opepříme a mírně osladíme. Přidáme rajčata i se šťávou a přilijeme vývar. Za stálého míchání přivedeme k varu, snížíme příkon tepla a pod pokličkou zvolna dusíme asi 15 minut.
  • 6
    Nakonec přidáme očištěné a omyté krevety a dusíme pod pokličkou ještě 5 minut.
  • 7
    Pokrm rozdělíme do misek a můžeme podávat s pálivou paprikovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.