Jambalaya s kuřecím masem
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kilogramKrevety tygří - loupané
- 600mililitrůVývar zeleninový
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 2kusyTymián čerstvý
- 2kusyBobkový list
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 350gramůRýže loupaná
- 1kusChilli paprička
- 1kusCeler řapíkatý
- 2kusyPaprikové lusky čerstvé
- 225gramůKlobása vepřová
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 600gramůKuřecí stehna
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1224 kcal
Bílkoviny
105 g
Tuky
54 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Ve větší pánvi na oleji opékáme vykostěná, kůže zbavená a na kousky nakrájená kuřecí stehna asi 10 minut. Maso vyjmeme na talíř a necháme okapat.
- 2Do pánve přilijeme zbylý olej, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a restujeme asi 5 minut. Klobásu vyjmeme na talíř k masu.
- 3Do výpeku vsypeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, očištěné, na kostičky nakrájené papriky, na plátky nakrájený řapíkatý celer a nasekanou chilli papričku. Vše restujeme asi 5 minut do poloměkka.
- 4Přidáme propláchnutou rýži, chilli koření a restujeme ještě 2 minuty. Přilijeme worcester, přidáme rajčatový protlak a ještě 1 minutu pečeme.
- 5Potom do pánve vložíme kuře a klobásu, tymián, bobkový list, mletou papriku, osolíme, opepříme a mírně osladíme. Přidáme rajčata i se šťávou a přilijeme vývar. Za stálého míchání přivedeme k varu, snížíme příkon tepla a pod pokličkou zvolna dusíme asi 15 minut.
- 6Nakonec přidáme očištěné a omyté krevety a dusíme pod pokličkou ještě 5 minut.
- 7Pokrm rozdělíme do misek a můžeme podávat s pálivou paprikovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.