Janija s fazolemi
110 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 20mililitrůOlej rostlinný
- 2kilogramyVepřové maso libové
- 300gramůFazole bílé
- 2kusyRajčata
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 1lžičkaMáta
- 2lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1,2litryVoda pitná
- 60gramůSádlo škvařené
- 0,5lžičkaSaturejka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
821 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
55 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Fazole namočíme den předem do studené vody. Scezené fazole zalijeme čistou vodou, osolíme, přidáme 1 stroužek česneku, celou oloupanou cibuli a vaříme doměkka.
- 2V hrnci na oleji zpěníme 1 nadrobno pokrájenou cibuli.
- 3Vepřové maso omyjeme, nakrájíme na menší kostky a orestujeme na sádle se zpěněnou cibulí dozlatova. Orestované maso posypeme paprikou, přidáme nadrobno pokrájená rajčata, sůl a pepř.
- 4K masu přilijeme 2 dl vody, promícháme a pod pokličkou dusíme do změknutí, přibližně 1 hodinu.
- 5Když je maso měkké, přidáme k němu uvařenou fazoli, promícháme a krátce provaříme. Hotovou janiju dosolíme podle chuti, posypeme drobně pokrájenou mátou a saturejkou.
- 6Podáváme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.