Janovské těstoviny s pestem, fazolovými lusky a bramborami
30 min.
Ingredience
- 2hrstiBazalka
- 1,5lžíceLněné semínko
- 60mililitrůOlej olivový
- 2kusyBrambory rané
- 100gramůFazolové lusky zelené
- 350gramůTěstoviny konzumní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 45gramůSýr Parmezán
- 30gramůSýr Ricotta
- 3litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
22 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Bazalku, česnek, lněné semínko a oba druhy sýrů dáme do kuchyňského robotu a mixujeme 5 vteřin. Přilijeme 1/2 množství olivového oleje a špetku soli a znovu 5 vteřin mixujeme. Zastavíme robota, směs seškrábeme ze stěn nádoby, přilijeme zbývající olej a mixujeme dalších 10 vteřin.
- 2Brambory rozkrojíme podélně na polovinu. Každou půlku příčně nakrájíme na 5 mm silné plátky. Nakrájené brambory i fazole vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme 5 minut. Přisypeme těstoviny, vše znovu uvedeme do varu a vaříme 7 minut.
- 3Mezitím pesto z mixéru vložíme do mísy, přilijeme 50 ml vody, v níž se vařily těstoviny a promícháme.
- 4Hotové těstoviny se zeleninou slijeme, přidáme do mísy s pestem a promícháme. Ihned podáváme s nastrouhaným parmezánem a ricottou na dochucení.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.