Janovské těstoviny s pestem, fazolovými lusky a bramborami

30 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
22 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bazalku, česnek, lněné semínko a oba druhy sýrů dáme do kuchyňského robotu a mixujeme 5 vteřin. Přilijeme 1/2 množství olivového oleje a špetku soli a znovu 5 vteřin mixujeme. Zastavíme robota, směs seškrábeme ze stěn nádoby, přilijeme zbývající olej a mixujeme dalších 10 vteřin.
  • 2
    Brambory rozkrojíme podélně na polovinu. Každou půlku příčně nakrájíme na 5 mm silné plátky. Nakrájené brambory i fazole vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme 5 minut. Přisypeme těstoviny, vše znovu uvedeme do varu a vaříme 7 minut.
  • 3
    Mezitím pesto z mixéru vložíme do mísy, přilijeme 50 ml vody, v níž se vařily těstoviny a promícháme.
  • 4
    Hotové těstoviny se zeleninou slijeme, přidáme do mísy s pestem a promícháme. Ihned podáváme s nastrouhaným parmezánem a ricottou na dochucení.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.