Jarní čočkový salát s ředkvičkou
45 min.
Ingredience
- 250gramůČočka červená
- 600mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceMajoránka čerstvá
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1kusMrkev kořen
- 3lžícePetržel - nať
- 1lžícePažitka
- 1kusPórek
- 8kusůŘedkvička
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůBalkánský sýr
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
10 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
11 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Přebereme čočku a necháme ji asi 2 hodiny v kastrólu namočenou ve studené vodě. Pak vodu slijeme a čočku dobře promyjeme v sítu pod tekoucí vodou. Dáme ji do hrnce, zalijeme vodou, přidáme k ní sůl, snítku čerstvé majoránky (1 lžíce), celou cibuli, stroužky česneku a očištěnou malou mrkev. Čočku vaříme do měkka asi 20 minut (podle druhu). Dáváme pozor, aby se nerozvařila. Uvařenou čočku scedíme z přebytečné vody, odstraníme cibuli s mrkví a čočku dáme do mísy.
- 2Petrželovou nať, pažitku, očištěný menší mladý pórek a ředkvičky omyjeme. Bylinky posekáme nadrobno, pórek nakrájíme na tenké proužky, které odložíme stranou, ředkvičky nakrájíme na kolečka.
- 3Vše, kromě pórku, dáme do mísy s čočkou.
- 4V pánvi na rozpáleném oleji s máslem pórek orestujeme téměř dozlatova. Poté ho přidáme k čočce i s omastkem a znovu vše promícháme. Nakonec nakrájíme na kostičky balkánský sýr, zlehka ho zamícháme do salátu a můžeme hned servírovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.