Jarní čočkový salát s ředkvičkou

45 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
10 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
11 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přebereme čočku a necháme ji asi 2 hodiny v kastrólu namočenou ve studené vodě. Pak vodu slijeme a čočku dobře promyjeme v sítu pod tekoucí vodou. Dáme ji do hrnce, zalijeme vodou, přidáme k ní sůl, snítku čerstvé majoránky (1 lžíce), celou cibuli, stroužky česneku a očištěnou malou mrkev. Čočku vaříme do měkka asi 20 minut (podle druhu). Dáváme pozor, aby se nerozvařila. Uvařenou čočku scedíme z přebytečné vody, odstraníme cibuli s mrkví a čočku dáme do mísy.
  • 2
    Petrželovou nať, pažitku, očištěný menší mladý pórek a ředkvičky omyjeme. Bylinky posekáme nadrobno, pórek nakrájíme na tenké proužky, které odložíme stranou, ředkvičky nakrájíme na kolečka.
  • 3
    Vše, kromě pórku, dáme do mísy s čočkou.
  • 4
    V pánvi na rozpáleném oleji s máslem pórek orestujeme téměř dozlatova. Poté ho přidáme k čočce i s omastkem a znovu vše promícháme. Nakonec nakrájíme na kostičky balkánský sýr, zlehka ho zamícháme do salátu a můžeme hned servírovat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.