Jarní fazolačka

50 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
4 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
16 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Den předem promyjeme bílé fazole a dáme je do 1l studené vody nabobtnat.
  • 2
    Druhý den očistíme 3 větší stroužky česneku a menší cibuli. Cibuli a 2 stroužky česneku nakrájíme nadrobno a v hrnci na rozpáleném oleji zpěníme. Zpěněnou cibuli s česnekem zalijeme studenou vodou (přibližně 1.5l), přidáme do ní scezenou namočenou fazoli, bobkový list, sůl a polévku přivedeme k varu. Pomalu pod poklicí fazole uvaříme doměkka. Vaříme 35-45 minut. Než se nám fazole uvaří, omyjeme mladé výhonky kopřivy, otrháme listy a pokrájíme je na proužky. V pánvi rozehřejeme olivový olej a kopřivy 2-3 minuty orestujeme. Omytou petrželovou nať pokrájíme nadrobno a odložíme ji do misky.
  • 3
    Z uvařených fazolí odebereme 1/2 i s vývarem a tu rozmixujeme na pyré. Pak ji vrátíme zpět do hrnce. Promícháme, vyjmeme bobkový list, přidáme orestované kopřivy, rozetřený stroužek česneku, polévku dosolíme a dochutíme 1-2 špetkami chilli.
  • 4
    Na talířích každou porci polévky ozdobíme petrželovou natí, pokapeme olivovým olejem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.