Jarní fazolačka
50 min.

Ingredience
- Na dochucení
- 2špetkyChilli koření mleté
- 1,5lžičkyOlej olivový extra panenský
- 2lžícePetržel - nať
- Polévka
- Restované kopřivy
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
4 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
16 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Den předem promyjeme bílé fazole a dáme je do 1l studené vody nabobtnat.
- 2Druhý den očistíme 3 větší stroužky česneku a menší cibuli. Cibuli a 2 stroužky česneku nakrájíme nadrobno a v hrnci na rozpáleném oleji zpěníme. Zpěněnou cibuli s česnekem zalijeme studenou vodou (přibližně 1.5l), přidáme do ní scezenou namočenou fazoli, bobkový list, sůl a polévku přivedeme k varu. Pomalu pod poklicí fazole uvaříme doměkka. Vaříme 35-45 minut. Než se nám fazole uvaří, omyjeme mladé výhonky kopřivy, otrháme listy a pokrájíme je na proužky. V pánvi rozehřejeme olivový olej a kopřivy 2-3 minuty orestujeme. Omytou petrželovou nať pokrájíme nadrobno a odložíme ji do misky.
- 3Z uvařených fazolí odebereme 1/2 i s vývarem a tu rozmixujeme na pyré. Pak ji vrátíme zpět do hrnce. Promícháme, vyjmeme bobkový list, přidáme orestované kopřivy, rozetřený stroužek česneku, polévku dosolíme a dochutíme 1-2 špetkami chilli.
- 4Na talířích každou porci polévky ozdobíme petrželovou natí, pokapeme olivovým olejem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.