Jarní míchaný salát
25 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusSalát ledový
- 1kusŘedkvička
- 2kusyOkurky
- 4kusyRajčata
- 60mililitrůCitronová šťáva
- 20mililitrůOcet vinný
- 5gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý celý
- 100mililitrůOlej olivový
- 1kusSalát hlávkový
- 1lžícePetržel - nať
- 5mililitrůHořčice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
26 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Hlávkový a ledový salát pořádně propláchneme, osušíme na utěrce, rozdělíme na jednotlivé listy. Rukama roztrháme na menší kousky a dáme do velké mísy. Omyté ředkvičky, okurky a rajčata nakrájíme na větší nudličky a přidáme do mísy. Přidáme nasekanou petrželku, přikryjeme fólií a necháme v chladničce odležet. Mezitím připravíme z ingrediencí zálivku, kterou důkladně rozmícháme.
- 2Poléváme až těsně před servírováním, protože olej způsobuje rychlé vadnutí listové zeleniny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.