Jarní pesto z kopřiv, medvědího česneku a oříšků
12 min.
Ingredience
- Na zalití pesta ve sklenici
- Pesto
- 200gramůKopřiva
- 200gramůČesnek medvědí
- 4stroužkyČesnek
- 50gramůSlunečnice loupaná
- 50gramůOříšky piniové
- 30mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžíceSůl mořská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
24 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
624 mg
Postup přípravy
- 1Mladé jarní kopřivy, listy medvědího česneku a očištěné stroužky česneku pokrájíme a dáme do mixéru. Přidáme kvalitní olej, sůl, pepř, slunečnicové a piniové oříšky. Vše rozmixujeme na jemné pesto.
- 2Dáme ho do čisté sklenice, zalijeme dalším olivovým olejem tak, aby bylo pesto pod hladinou. Dobře sklenici uzavřeme a odložíme do chladničky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.