Jarní polévka z mladých kopřiv
30 min.
Ingredience
- 200gramůKopřiva
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 2kusyBrambory
- 50gramůŠalotka
- 50mililitrůVíno bílé
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
275 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
18 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
245 mg
Postup přípravy
- 1Oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku osmahneme v hrnci na másle. Přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory a podlijeme vínem. Necháme přejít varem, přilijeme vývar a vaříme do změknutí brambor. Potom přilijeme smetanu a přidáme najemno nasekané listy mladých kopřiv. Už jen krátce povaříme a rozmixujeme tyčovým mixérem (v případě potřeby ještě přepasírujeme přes jemný cedník).
- 2Před podáváním polévku našleháme do pěny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.