Jarní polévka z mladých kopřiv

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
275 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
18 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
245 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku osmahneme v hrnci na másle. Přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory a podlijeme vínem. Necháme přejít varem, přilijeme vývar a vaříme do změknutí brambor. Potom přilijeme smetanu a přidáme najemno nasekané listy mladých kopřiv. Už jen krátce povaříme a rozmixujeme tyčovým mixérem (v případě potřeby ještě přepasírujeme přes jemný cedník).
  • 2
    Před podáváním polévku našleháme do pěny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.