Jarní závitky s krabím masem a pikantní omáčkou
70 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 1lžičkaOlej sezamový
- 2stroužkyČesnek
- 1kusChilli paprička
- 150gramůFazolové výhonky
- 150gramůHrášek
- 150gramůMrkev kořen
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 1kusZázvor celý
- 1lžíceVíno rýžové čínské
- 4lžíceOmáčka sójová
- 350gramůKrabí maso mražené
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusLimetka
- 12plátkůTěsto Wonton
- 200mililitrůOlej rostlinný
- Omáčka
- 1kusCibule
- 1kusChilli paprička
- 2stroužkyČesnek
- 4lžíceOmáčka sójová
- 4lžičkyCitronová šťáva
- 2lžíceVoda pitná
- 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1094 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
104 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme omáčku. Cibuli nakrájíme na plátky, rozložíme na papírové ubrousky a necháme cca 30 min oschnout.
- 2Olej vlijeme do pánve a rozpálíme na 190 °C. Cibuli v něm osmahneme v několika várkách dozlatova, vyjmeme a necháme okapat. V misce promícháme horkou vodu s nadrobno nakrájenými chilli papričkami, rozmačkaným česnekem, sójovou omáčkou a citronovou šťávou. Poté přidáme cibuli a necháme 30 minut odstát.
- 3Mezitím ve woku rozpálíme arašídový a sezamový olej a cca 1 minutu na něm orestujeme rozmačkaný česnek s najemno nasekanými chilli papričkami. Přidáme strouhanou mrkev, hrášek a fazolové výhonky. Ochutíme nakrájeným koriandrem a strouhaným zázvorem. Zahříváme cca 1 minutu, potom pokapeme rýžovým vínem a sójovou omáčkou a 1 minutu povaříme. Děravou lžící vyjmeme zeleninu, vložíme do misky. Přidáme krabí maso, ochutíme solí a pepřem.
- 4Na každý čtvereček těsta položíme hrudku nádivky, přeložíme spodní cíp a postranní růžky, srolujeme do závitku. Spoj potřeme rozšlehaným vejcem.
- 5Závitky smažíme v rozpáleném oleji dokřupava. Během smažení obracíme. Po vyjmutí necháme osušit na papírové utěrce a udržujeme teplé. Rozdělíme na talíře, dozdobíme dílky limetky, případně koriandrem a podáváme s připravenou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.