Jarní zeleninová příloha
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3lžíceOlej rostlinný
- 2kusyCeler řapíkatý
- 200gramůBrambory
- 300gramůZelí čínské
- 8kusůCibulka jarní
- 1lžíceVegeta
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůŠpenát listový čerstvý
- 1špetkaChilli koření mleté
- 200gramůMrkev kořen
- 0,25hrstTymián čerstvý
- 0,5hrstPetržel - nať
- 0,5hrstBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
157 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omytý špenát necháme okapat. Tymián, bazalku opláchneme, lístky otrháme, pár jich necháme na ozdobu, ostatní jemně nasekáme, každou bylinku zvlášť. Zeleninu očistíme, oloupeme, cibuli drobně nakrájíme, mrkev a celer nakrájíme na plátky, brambory na kostičky a zelí na proužky.
- 2Jarní cibulky s natí nakrájíme na plátky. Cibuli zpěníme na rozpáleném tuku. Přidáme mrkev a brambory, 2 minuty restujeme, poté vmícháme celer a zelí. Posypeme vegetou, osolíme, opepříme a ochutíme chilli kořením. Přilijeme 100 ml vody a pozvolna dusíme přikryté 15 minut. Poté zlehka vmícháme špenátové listy a tymián. Za občasného promíchání dusíme 10 minut. Dle chuti osolíme, okořeníme, přidáme nakrájené bylinky.
- 3Pokrm upravíme na mísu, ozdobíme lístky bazalky a petrželkou a podáváme jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.