Jarní zeleninová příloha

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
157 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý špenát necháme okapat. Tymián, bazalku opláchneme, lístky otrháme, pár jich necháme na ozdobu, ostatní jemně nasekáme, každou bylinku zvlášť. Zeleninu očistíme, oloupeme, cibuli drobně nakrájíme, mrkev a celer nakrájíme na plátky, brambory na kostičky a zelí na proužky.
  • 2
    Jarní cibulky s natí nakrájíme na plátky. Cibuli zpěníme na rozpáleném tuku. Přidáme mrkev a brambory, 2 minuty restujeme, poté vmícháme celer a zelí. Posypeme vegetou, osolíme, opepříme a ochutíme chilli kořením. Přilijeme 100 ml vody a pozvolna dusíme přikryté 15 minut. Poté zlehka vmícháme špenátové listy a tymián. Za občasného promíchání dusíme 10 minut. Dle chuti osolíme, okořeníme, přidáme nakrájené bylinky.
  • 3
    Pokrm upravíme na mísu, ozdobíme lístky bazalky a petrželkou a podáváme jako přílohu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.