Jasmínové kuře

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
857 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
19 g
Sacharidy
115 g
Vláknina
6 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    První připravíme marinádu. Na oleji lehce osmahneme cibulku. Přidáme nadrcený česnek a smažíme další dvě minuty. Poté přidáme postupně šťávu z citronu, cukr, olej, chilli, koriandr, sójovou omáčku a mouku s vodou. Smažíme cca 10 minut, nakonec dochutíme solí a pepřem dle chuti.
  • 2
    Maso nakrájíme na plátky, které naklepeme a zalijeme marinádou. Zakryjeme a necháme minimálně dvě hodiny odležet, ideálně však přes noc.
  • 3
    Lusky hrášku omyjeme, rozdělíme na dvě poloviny a zabalíme do alobalu. Rýži uvaříme dle návodu na obalu.
  • 4
    Gril rozehřejeme na střední teplotu a rošt potřeme olejem. Maso grilujeme 4 minuty z každé strany, dokud není měkké. Průběžně potíráme marinádou. Hrášek za občasného otočení opečeme v alobalu.
  • 5
    Kuře podáváme spolu s rýší a grilovaným hráškem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.