Jasmínové kuře
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 50gramůCukr třtinový
- 2stroužkyČesnek
- 1kusChilli paprička
- 100gramůKopr čerstvý
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 50gramůMouka kukuřičná
- 50mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 800gramůKuřecí prsa
- 250gramůHrachové lusky
- 400gramůRýže loupaná
- 2lžičkyOmáčka sójová
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
857 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
19 g
Sacharidy
115 g
Vláknina
6 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1První připravíme marinádu. Na oleji lehce osmahneme cibulku. Přidáme nadrcený česnek a smažíme další dvě minuty. Poté přidáme postupně šťávu z citronu, cukr, olej, chilli, koriandr, sójovou omáčku a mouku s vodou. Smažíme cca 10 minut, nakonec dochutíme solí a pepřem dle chuti.
- 2Maso nakrájíme na plátky, které naklepeme a zalijeme marinádou. Zakryjeme a necháme minimálně dvě hodiny odležet, ideálně však přes noc.
- 3Lusky hrášku omyjeme, rozdělíme na dvě poloviny a zabalíme do alobalu. Rýži uvaříme dle návodu na obalu.
- 4Gril rozehřejeme na střední teplotu a rošt potřeme olejem. Maso grilujeme 4 minuty z každé strany, dokud není měkké. Průběžně potíráme marinádou. Hrášek za občasného otočení opečeme v alobalu.
- 5Kuře podáváme spolu s rýší a grilovaným hráškem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.