Játra na oreganu, zelný salát
30 min.
Ingredience
- 140gramůJátra vepřová
- 5gramůOlej rostlinný
- 1stroužekČesnek
- 100gramůBrambory vařené
- 120gramůZelí kysané
- 50gramůJablka
- 30gramůMrkev kořen
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaOregano sušené
- 1špetkaStolní sladidlo Sladký polibek
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
10 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Očištěná játra nakrájíme na plátky a okraje nakrojíme. Játra opepříme, potřeme rozetřeným česnekem a posypeme oreganem.
- 2Kysané zelí překrájíme, omyté jablko nakrájíme na kousky, očištěnou mrkev nasrouháme. Vše promícháme v míse a ochutíme solí, pepřem a sladidlem. Salát necháme v chladu odležet.
- 3Připravené plátky jater opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji na pánvi.
- 4Játra podáváme s vařenými bramborami a zelným salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.