Játra telecí ve vinné omáčce

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
860 kcal
Bílkoviny
85 g
Tuky
44 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Játra otřeme, osolíme, opepříme a obalíme lehce v mouce. Přebytečnou mouku z nich setřeseme. Rozehřejeme v pánvi olej a máslo a játra smažíme po obou stranách. Poté je vyndáme a dáme na talíř, zakryjeme a udržujeme teplé.
  • 2
    Do tuku v pánvi přidáme pokrájenou cibuli, celer a slaninu. Smažíme, přilijeme červené víno, hovězí vývar, šalvěj, worchester, nové koření, sůl a pepř. Přivedeme k varu a povaříme 4 minuty.
  • 3
    Každou čtvrtku rajčete překrojíme ještě na polovinu. Přidáme je do omáčky a povaříme 3 minuty.
  • 4
    Játra podáváme přelitá omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.