Játra telecí ve vinné omáčce
45 min.
Ingredience
- 4kusyJátra telecí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 1stroužekČesnek
- 125gramůAnglická slanina
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 1,5decilitryVíno červené
- 1,5decilitryHovězí vývar základní
- 1špetkaNové koření mleté
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 1lžičkaŠalvěj čerstvá
- 3kusyRajčata
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusCeler - nať
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
860 kcal
Bílkoviny
85 g
Tuky
44 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Játra otřeme, osolíme, opepříme a obalíme lehce v mouce. Přebytečnou mouku z nich setřeseme. Rozehřejeme v pánvi olej a máslo a játra smažíme po obou stranách. Poté je vyndáme a dáme na talíř, zakryjeme a udržujeme teplé.
- 2Do tuku v pánvi přidáme pokrájenou cibuli, celer a slaninu. Smažíme, přilijeme červené víno, hovězí vývar, šalvěj, worchester, nové koření, sůl a pepř. Přivedeme k varu a povaříme 4 minuty.
- 3Každou čtvrtku rajčete překrojíme ještě na polovinu. Přidáme je do omáčky a povaříme 3 minuty.
- 4Játra podáváme přelitá omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.