Játrová paštika se zahradními bylinkami
30 min.
Ingredience
- 500gramůJátra kuřecí
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaNové koření mleté
- 2kusyBobkový list
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceLikér Cointreau
- 400gramůMáslo čerstvé
- 200gramůSlanina vepřová
- 0,5lžičkaTymián sušený
- 0,5lžičkaRozmarýn sušený
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
766 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
74 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
722 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V pánvi na středním ohni rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a restujeme 3 minuty do měkka. Pak vložíme očištěná, nahrubo pokrájená kuřecí játra, nadrobno nakrájenou slaninu a restujeme 5 minut.
- 2Dále vmícháme sušený tymián a rozmarýn, nové koření, bobkový list, sůl, pepř a přilijeme koňak nebo likér (např. Cointreau). Vaříme na mírném ohni až do vypaření veškeré tekutiny. Vytáhneme bobkové listy.
- 3Uvařenou směs dohladka rozmixujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.