Játrová polévka se smetanou
90 min.
Ingredience
- 250gramůJátra hovězí
- 250gramůKosti hovězí řídké
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůPetržel kořen
- 50gramůKedlubna
- 50gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 150gramůSmetana 12% (konzumní)
- 1700mililitrůVoda pitná
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
18 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
843 mg
Postup přípravy
- 1Mrkev, petržel a kedlubnu očistíme, nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, játra umeleme.
- 2Do hrnce vložíme hovězí kosti, zalijeme vodou a povaříme alespoň 40 minut. Kosti vyndáme, do vývaru vložíme pokrájenou zeleninu s cibulí, mletá játra, ochutíme česnekem, solí, pepřem, mletým muškátem a necháme vařit.
- 3V pánvi z másla a mouky usmažíme světlou jíšku a polévku zahustíme. Dovaříme a již mimo oheň zjemníme smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.