Játrová polévka se smetanou

90 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
18 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
843 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev, petržel a kedlubnu očistíme, nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, játra umeleme.
  • 2
    Do hrnce vložíme hovězí kosti, zalijeme vodou a povaříme alespoň 40 minut. Kosti vyndáme, do vývaru vložíme pokrájenou zeleninu s cibulí, mletá játra, ochutíme česnekem, solí, pepřem, mletým muškátem a necháme vařit.
  • 3
    V pánvi z másla a mouky usmažíme světlou jíšku a polévku zahustíme. Dovaříme a již mimo oheň zjemníme smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.