Játrová polévka se zeleninou

95 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
25 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Játra dobře očistíme, odblaníme a opláchneme pod studenou vodou.
  • 2
    Čistá játra pomeleme na strojku na maso a necháme stranou.
  • 3
    V hrnci zpěníme sádlo a na něm osmahneme nadrobno nasekanou cibuli, na kolečka nakrájenou mrkev, petržel, na kostky nakrájený celer, prolisovaný česnek a za stálého míchání restujeme do měkka. K zelenině přidáme pomletá játra, bobkový list, nové koření, celý pepř a za častého míchání dusíme 20 minut. Všechno zalijeme vývarem a vaříme dalších 30 minut.
  • 4
    Na pánvičce roztopíme 1 lžíci másla, přidáme mouku, zapražíme, zalijeme 2 dl studené vody, prolisujeme přes cedník do polévky, kterou vaříme ještě 15 minut. Uvařenou polévku rozmixujeme, přidáme muškátový oříšek, podle chuti pepř a sůl. Nakonec nakrájíme pěkně na tenká kolečka pórek a přimícháme ho do rozmixované polévky.
  • 5
    Chléb nakrájíme na větší kostky a na 1 lžíci másla ho osmažíme dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.