Játrová rýže
25 min.
Ingredience
- 1lžičkaSádlo škvařené
- 100gramůJátra vepřová
- 3lžíceHovězí vývar základní
- 1špetkaMajoránka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceStrouhanka
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 0,5stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
76 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
4 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
99 mg
Cukr
219 mg
Postup přípravy
- 1Vejce utřeme se sádlem a trochou strouhané housky. Mírně opepříme, přidáme špetku majoránky, česnek utřený se solí. Poté přidáme jemně namletá játra a přibližně 3 lžíce strouhané housky zvlhčené mastným vývarem.
- 2Směs řádně rozmícháme a necháme chvíli odstát, musí zůstat řidší.
- 3Směs stěrkou budeme protlačovat přes speciální síto nebo přes obrácené struhadlo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.