Játrové noky v hovězím vývaru
35 min.

Ingredience
- 30gramůCibule
- 2lžičkyPetržel - nať
- 1kusVejce slepičí
- 150gramůJátra hovězí
- 30gramůMáslo čerstvé
- 6špetekSůl
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 1lžičkaMajoránka
- 50gramůŽemle tuková
- 6špetekPepř černý mletý
- 0,5decilitrMléko polotučné
- 5stroužkůČesnek
- 1litrHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
10 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
552 mg
Cukr
545 mg
Postup přípravy
- 1Rozetřeme máslo s vejcem. Umeleme najemno očištěná játra, namočíme žemli v mléce a pak ji vymačkáme. Rovněž cibuli nakrájíme najemno.
- 2Smícháme všechny přísady a přidáme trochu utřeného česneku, muškátový květ, mletý pepř a sůl dle chuti, rozmělněnou majoránku a jemně nasekanou petrželku.
- 3Vše dobře promícháme a pokud je směs příliš řídká, můžeme je ztužit trochou strouhanky.
- 4Noky vykrajujeme lžičkou a zaváříme je ve vroucím základním vývaru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.