Jazyk pečený v alobalu
50 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 1kusCibule
- 120gramůPažitka
- 400gramůMořský jazyk
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 2kusyHřebíček
- 80gramůAnglická slanina
- 2kusyŠalotka
- 150mililitrůVíno bílé
- 60mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 10gramůSůl
- 10kusůPepř černý celý
- 200gramůMáslo čerstvé
- 1kusMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
705 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
54 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Jazyky vně i uvnitř nasolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Z hlav a ploutví, vody, soli, celého pepře, hřebíčku, cibule a kolečka nakrájené mrkve uvaříme vývar, který vaříme cca 20 minut. Procedíme a ještě vaříme, až se objem zredukuje přibližně na 120 ml.
- 2Připravíme čtyři kusy alobalu dvakrát větší, než jsou ryby, a vymažeme máslem. Ryby položíme doprostřed, na ně položíme vždy plátek slaniny a plátek citronu, vše zabalíme. Na plechu je vložíme na rošt do trouby předehřáté na 230 °C a pečeme zhruba 10-15 minut.
- 3Nadrobno nakrájíme šalotku a povaříme se smetanou, až se tekutina zredukuje na jednu lžíci. Rybí vývar povaříme se smetanou. Máslo se šalotkovo-vinnou směsí a pažitkou rozmixujeme na hladkou pastu. Při mírné teplotě zahřejeme rybí vývar, po kouscích za stálého šlehání přidáváme šalotkovo-pažitkové máslo, aby vznikla krémová omáčka.
- 4Balíčky s rybami opatrně otevřeme, ryby necháme vyklouznout na talíře, přelijeme omáčkou a nazdobíme slaninou a citrónem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.