Jednohubky – karbanátky se sýrem

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
35 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
836 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červenou cibuli očistíme a drobně pokrájíme. Omyjeme řeřichu. Řeřichu drobně pokrájíme a odložíme do mísy. Maso omyjeme, osušíme a pomeleme.
  • 2
    Mleté vepřové maso z plece spolu s mletým hovězím předním masem dáme do mísy. Přidáme žloutek, hořčici, cibuli, strouhanku, bílý jogurt, sůl a pepř. Směs dobře promícháme a odložíme na 2-3 hodiny do chladničky.
  • 3
    Nastrouháme tvrdý sýr. Před vytvarováním karbanátku vmícháme do pomletého masa sýr a v rukách vytvarujeme malé karbanátky. Poklademe je na plech s pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C dozlatova přibližně 20 minut.
  • 4
    Připravíme si krém: do misky dáme majonézu, pomazánkové máslo, čerstvě pomletý pepř, cukr, sůl a řeřichu a vyšleháme.
  • 5
    Omyjeme listy hlávkového salátu, vodu setřepeme. Salát ozdobně
  • 6
    položíme doprostřed talíře, okolo poklademe karbanátky, každý ozdobíme (pomocí zdobícího sáčku) krémem a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.