Jednohubky – karbanátky se sýrem
45 min.
Ingredience
- 200gramůSalát hlávkový
- Karbanátky
- 2kusyCibule červená
- 250gramůVepřová plec
- 200gramůHovězí maso přední
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceHořčice
- 2lžíceStrouhanka
- 2lžíceJogurt bílý
- 3lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 80gramůSýr Čedar
- Krém
- 4lžíceHellmann's Majonéza originál
- 4lžíceMáslo pomazánkové
- 3špetkyPepř bílý
- 2špetkyCukr moučkový
- 3špetkySůl
- 1,5lžíceŘeřicha
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
35 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
836 mg
Postup přípravy
- 1Červenou cibuli očistíme a drobně pokrájíme. Omyjeme řeřichu. Řeřichu drobně pokrájíme a odložíme do mísy. Maso omyjeme, osušíme a pomeleme.
- 2Mleté vepřové maso z plece spolu s mletým hovězím předním masem dáme do mísy. Přidáme žloutek, hořčici, cibuli, strouhanku, bílý jogurt, sůl a pepř. Směs dobře promícháme a odložíme na 2-3 hodiny do chladničky.
- 3Nastrouháme tvrdý sýr. Před vytvarováním karbanátku vmícháme do pomletého masa sýr a v rukách vytvarujeme malé karbanátky. Poklademe je na plech s pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C dozlatova přibližně 20 minut.
- 4Připravíme si krém: do misky dáme majonézu, pomazánkové máslo, čerstvě pomletý pepř, cukr, sůl a řeřichu a vyšleháme.
- 5Omyjeme listy hlávkového salátu, vodu setřepeme. Salát ozdobně
- 6položíme doprostřed talíře, okolo poklademe karbanátky, každý ozdobíme (pomocí zdobícího sáčku) krémem a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.