Jehněčí brzlíky na víně se smetanou
50 min.
Ingredience
- 80gramůCibule
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 200mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 1špetkaTymián sušený
- 5gramůPetržel - nať
- 1kusBobkový list
- 80mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 400gramůTěstoviny vařené (průměr)
- 25gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 600gramůJehněčí brzlík
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
581 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
17 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brzlíky omyjeme pod tekoucí vodou, česnek prolisujeme, žampiony nakrájíme na plátky a cibuli na kolečka.
- 2V hrnci rozpustíme máslo, přiložíme brzlíky, osolíme, opepříme a chvilku na másle podusíme. Zasypeme moukou, cibulí, promícháme a zalijeme vínem a vývarem. Okořeníme tymiánem, petrželkou, bobkovým listem a česnekem. Dusíme 20 minut. Maso vyjmeme, do šťávy přisypeme plátky žampionů, přilijeme smetanu a ještě pár minut podusíme. Z omáčky vyndáme bobkový list a je-li omáčka příliš řídká, necháme ji ještě chvíli vyvařit.
- 3Brzlíky rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou z hrnce. Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.