Jehněčí brzlíky na víně se smetanou

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
581 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
17 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brzlíky omyjeme pod tekoucí vodou, česnek prolisujeme, žampiony nakrájíme na plátky a cibuli na kolečka.
  • 2
    V hrnci rozpustíme máslo, přiložíme brzlíky, osolíme, opepříme a chvilku na másle podusíme. Zasypeme moukou, cibulí, promícháme a zalijeme vínem a vývarem. Okořeníme tymiánem, petrželkou, bobkovým listem a česnekem. Dusíme 20 minut. Maso vyjmeme, do šťávy přisypeme plátky žampionů, přilijeme smetanu a ještě pár minut podusíme. Z omáčky vyndáme bobkový list a je-li omáčka příliš řídká, necháme ji ještě chvíli vyvařit.
  • 3
    Brzlíky rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou z hrnce. Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.