Jehněčí brzlíky s rýží
40 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 500gramůRýže dušená
- 150mililitrůOmáčka rajčatová
- 800gramůJehněčí brzlík
- 1špetkaKari koření
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
11 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí brzlíky důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, vhodíme na půl minuty do vroucí vody, aby se zatáhly, scedíme a necháme vychladnout. Brzlíky osolíme, opepříme a posypeme špetkou kari koření.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme brzlíky a opečeme z obou stran dozlatova.
- 3Dušenou rýži promícháme s rajčatovou omáčkou, upravíme na talíře a přiložíme smažené brzlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.