Jehněčí caldereta
120 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusPaprika červená
- 1000gramůJehněčí kýta
- 1kusKosti vepřové
- 400gramůRajčata
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžíceMáta
- 2kusyBobkový list
- 250mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaKmín římský
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 25gramůStrouhanka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1kusMrkev kořen
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
709 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
42 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Ve větší ohnivzdorné nádobě rozpálíme olej, přidáme nasekanou cibuli, mrkev, papriku, utřený česnek a smažíme do změknutí. Přidáme na kostky nakrájené jehněčí, šunkovou kost nebo odřezky, krájená rajčata z konzervy, nasekanou petrželku, mátu, protlak, bobkové listy, víno a 185 ml vody. Přivedeme k varu, zakryjeme a pečeme 1 až 1 1/2 hodiny v předehřáté troubě na 180°C, dokud maso nezměkne.
- 2Smícháme kmín, mletou papriku, strouhanku, skořici a špetku pepře.
- 3Jehněčí vyndáme z pečící nádoby, bobkový list a šunkovou kost vyhodíme. Zeleninu rozmixujeme i s vývarem na pyré. Smícháme se strouhankovou směsí. Za stálého míchání vaříme asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- 4Maso vrátíme do omáčky a při střední teplotě prohřejeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.