Jehněčí caldereta

120 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
709 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
42 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve větší ohnivzdorné nádobě rozpálíme olej, přidáme nasekanou cibuli, mrkev, papriku, utřený česnek a smažíme do změknutí. Přidáme na kostky nakrájené jehněčí, šunkovou kost nebo odřezky, krájená rajčata z konzervy, nasekanou petrželku, mátu, protlak, bobkové listy, víno a 185 ml vody. Přivedeme k varu, zakryjeme a pečeme 1 až 1 1/2 hodiny v předehřáté troubě na 180°C, dokud maso nezměkne.
  • 2
    Smícháme kmín, mletou papriku, strouhanku, skořici a špetku pepře.
  • 3
    Jehněčí vyndáme z pečící nádoby, bobkový list a šunkovou kost vyhodíme. Zeleninu rozmixujeme i s vývarem na pyré. Smícháme se strouhankovou směsí. Za stálého míchání vaříme asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  • 4
    Maso vrátíme do omáčky a při střední teplotě prohřejeme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.