Jehněčí carpaccio s čočkovým salátem
25 min.

Ingredience
- Dresink
- 2lžíceOcet vinný červený
- 2lžíceOlej bodlákový
- 2lžíceOlej z vlašských ořechů
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 60gramůSalát Polníček
- 50gramůSýr Parmezán
- 2lžíceBalsamico ocet
- 160gramůŠalotka
- 150gramůJehněčí maso
- 150gramůČočka červená
- 1špetkaPepř bílý
- 2kusyRajčata
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
711 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
31 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso zabalíme do fólie a dáme na hodinu do mrazáku. Mezitím přebereme červenou čočku, propláchneme ji a vaříme asi 5 minut v 0,5 litru osolené vody. Scedíme a necháme vychladnout.
- 2Ztuhlé maso vyndáme z fólie a ostrým nožem ho nakrájíme na velmi tenké plátky. Ty pak mezi dvěma kusy fólie opatrně naklepeme rukou. Pomocí širokého nože přendáme maso na talíře, pokapeme octem, opepříme, zakryjeme a dáme na chladné místo.
- 3Stroužek česneku rozpůlíme a vytřeme jím mísu, do ní vložíme uvařenou čočku. Rajčata spaříme, oloupeme, vyjmeme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky. Šalotku nasekáme najemno a spolu s rajčaty přidáme k čočce a promícháme.
- 4Na dresink si smícháme ocet, oleje, sůl a pepř. Hotovým dresinkem přelijeme čočku a lehce promícháme.
- 5Salát polníček omyjeme, osušíme a zbavíme silnějších částí. Na carpaccio ozdobně rozložíme několik lístků a doprostřed dáme čočkový salát. Povrch posypeme hoblinkami parmazánu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.