Jehněčí filé se zeleným chřestem
45 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 400gramůJehněčí maso
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5lžicMáslo čerstvé
- 100mililitrůVíno bílé
- 2lžícePetržel - nať
- 500gramůChřest zelený
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
33 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
183 mg
Cukr
278 mg
Postup přípravy
- 1Chřest vaříme v horké osolené vodě 5 minut. Vyjmeme a udržujeme v teple. Jehněčí maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Oloupeme česnek a nakrájíme nadrobno.
- 2Na pánvi rozpálíme 3 lžíce másla a jehněčí maso na něm opékáme 5 minut z každé strany. Vyjmeme a udržujeme teplé.
- 3Ve vypečené šťávě podusíme česnek. Podlijeme bílým vínem, trochu povaříme a zbytkem másla omáčku zahustíme. Jehněčí podáváme s omáčkou a chřestem. Maso ozdobíme nakrájenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.