Jehněčí frikasé

110 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
19 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté maso zalijeme v hrnci vařící vodou a osolíme. Přidáme oloupanou cibuli, okořeníme hřebíčkem, pepřem a bobkovým listem a vaříme doměkka.
  • 2
    Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vlažným vývarem z masa, rozšleháme a přivedeme k varu. Vmícháme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, citronovou šťávu a cukr. Povaříme asi 20 minut a odstavíme z plotny. Potom do omáčky vmícháme žloutek rozkvedlaný ve smetaně a nasekanou petrželku.
  • 3
    Uvařené maso nakrájíme na porce a přelijeme omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.