Jehněčí frikasé
110 min.
Ingredience
- 600gramůJehněčí plec
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 4kusyPepř černý celý
- 2kusyBobkový list
- 2kusyHřebíček
- 1kusCibule
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžícePetržel - nať
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
19 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté maso zalijeme v hrnci vařící vodou a osolíme. Přidáme oloupanou cibuli, okořeníme hřebíčkem, pepřem a bobkovým listem a vaříme doměkka.
- 2Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vlažným vývarem z masa, rozšleháme a přivedeme k varu. Vmícháme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, citronovou šťávu a cukr. Povaříme asi 20 minut a odstavíme z plotny. Potom do omáčky vmícháme žloutek rozkvedlaný ve smetaně a nasekanou petrželku.
- 3Uvařené maso nakrájíme na porce a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.