Jehněčí guláš s fazolkami
85 min.
Ingredience
- 150gramůCibule
- 3stroužkyČesnek
- 40gramůOlej slunečnicový
- 400gramůBrambory
- 300gramůFazolové lusky
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 15gramůTymián čerstvý
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 600gramůJehněčí kýta
- 40gramůProtlak rajčatový sterilovaný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
32 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, brambory oškrábeme, nakrájíme na osminky, fazolové lusky překrojíme napůl, lístky tymiánu posekáme najemno.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek a osmahneme. Přidáme maso, orestujeme, jakmile pustí šťávu, osolíme, opepříme a vydusíme na tuk. Přidáme rajčatový protlak, promícháme, přisypeme brambory, krátce orestujeme, zalijeme vývarem, ochutíme tymiánem a dusíme zvolna asi půl hodiny. Přimícháme fazolky a dusíme dalších zhruba 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.