Jehněčí guláš s kapustou a bramborovým knedlíkem

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1192 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
32 g
Sacharidy
139 g
Vláknina
13 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si připravíme guláš. Osmahneme nakrájenou cibuli a česnek dozlatova, vložíme na větší kousky nakrájené jehněčí maso (plec), orestujeme a přidáme koření a rajský protlak. Zalijeme vínem a dolijeme vodou, aby maso bylo zakryté. Osolíme ho, přivedeme k varu a dáme do horké trouby. Pečeme 20 minut přikryté a na závěr posledních 5 minut dopékáme odkryté. Jakmile je guláš hotový, dáme do něj na nudličky nakrájenou kapustu a odstavíme. Necháme přiklopené asi 10 minut dojít.
  • 2
    Připravíme si bramborové knedlíky. Oloupane uvařené brambory nahrubo nastrouháme, vložíme do mísy, osolíme a smícháme s mlékem a vejci. Směs vyklopíme na pomoučený vál a postupně do nich zaděláváme krupici s moukou tak, aby se těsto nelepilo. Z těsta vytvarujeme šišky a vaříme je ve slané vodě asi 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.