Jehněčí guláš s kapustou a bramborovým knedlíkem
60 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 800gramůJehněčí plec
- 50mililitrůOlej slunečnicový
- 5kusůNové koření celé
- 5kusůBobkový list
- 1lžičkaKmín drcený
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kilogramBrambory
- 4lžíceKrupice dětská
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceMléko polotučné
- 400gramůMouka pšeničná hrubá
- 6stroužkůČesnek
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 0,5litrVíno červené
- 0,5kusKapusta hlávková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1192 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
32 g
Sacharidy
139 g
Vláknina
13 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme guláš. Osmahneme nakrájenou cibuli a česnek dozlatova, vložíme na větší kousky nakrájené jehněčí maso (plec), orestujeme a přidáme koření a rajský protlak. Zalijeme vínem a dolijeme vodou, aby maso bylo zakryté. Osolíme ho, přivedeme k varu a dáme do horké trouby. Pečeme 20 minut přikryté a na závěr posledních 5 minut dopékáme odkryté. Jakmile je guláš hotový, dáme do něj na nudličky nakrájenou kapustu a odstavíme. Necháme přiklopené asi 10 minut dojít.
- 2Připravíme si bramborové knedlíky. Oloupane uvařené brambory nahrubo nastrouháme, vložíme do mísy, osolíme a smícháme s mlékem a vejci. Směs vyklopíme na pomoučený vál a postupně do nich zaděláváme krupici s moukou tak, aby se těsto nelepilo. Z těsta vytvarujeme šišky a vaříme je ve slané vodě asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.