Jehněčí guláš s lilky
85 min.
Ingredience
- 500mililitrůVoda pitná
- 2lžíceOřechy Kešu
- 2kusyLilek
- 600gramůJehněčí kýta
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1špetkaTymián sušený
- 6lžicOlej sójový
- 3stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
38 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Kešu oříšky opražíme na pánvi. Omyté lilky nakrájíme na kousky a opečeme na lžíci oleje, vyjmeme a odložíme stranou.
- 2Jehněčí kýtu omyjeme, nakrájíme na kostky a spolu s oloupaným, na plátky nakrájeným česnekem po částech opékáme na 5 lžících oleje. Osolíme a opepříme.
- 3K masu přidáme nakrájená rajčata, 2/3 skořice, špetku tymiánu a pod pokličkou dusíme asi 45 minut. Během dušení občas podlijeme vodou. Nakonec vmícháme lilky a dusíme ještě 10 minut. Podle chuti přisolíme, opepříme a okořeníme zbylou skořicí. Pokrm posypeme opraženými oříšky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.