Jehněčí hamburgery
50 min.
Ingredience
- 6gramůMáta
- 20gramůPšenice Špalda
- 600gramůJehněčí maso
- 60gramůCibule
- 60gramůRajčata
- 4gramyPetržel - nať
- 2stroužkyČesnek
- 1kusLimetka
- 12gramůCukr třtinový
- 4kusyBageta
- 1kusSalát hlávkový
- 40mililitrůJogurt bílý
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 50mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1195 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
36 g
Sacharidy
154 g
Vláknina
8 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Pšenici zalijeme vroucí vodou a necháme 120 minut máčet.
- 2Maso umeleme, osolíme, opepříme, smícháme s nasekanou petrželkou, limetkovou šťávou, pšenicí, polovinou nakrájené cibule a česneku.
- 3Smícháme zbytek nasekané cibule, česneku, sekanou mátu, cukr, sůl a pepř. Z masové směsi vytvarujeme 4 karbanátky a osmahneme na rozpáleném oleji.
- 4Bagety rozřízneme, naplníme 1 listem hlávkového salátu, kouskem hamburgeru, plátkem rajčete, zeleninovou směsí a 1 lžičkou jogurtu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.