Jehněčí hřbet podle Evy
65 min.
Ingredience
- 800gramůJehněčí hřbet
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3lžíceOlej rostlinný
- 5gramůTymián čerstvý
- 3stroužkyČesnek
- 1kilogramBrambory
- 120gramůMrkev kořen
- 150gramůCibulka jarní
- 3gramyPaprika mletá sladká
- 5gramůMajoránka
- 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
777 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
51 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
9 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso prudce osmažíme na 3 lžících oleje (přibližně 2 minuty). Posypeme tymiánem, plátky česneku a necháme odstát.
- 2Do pekáčku vložíme plátky omytých, neloupaných malých brambor, osolíme, opepříme, podlijeme vodou, ve vyhřáté troubě pečeme 10 minut. Přidáme maso a mrkev, mladou cibuli i s natí - vše nakrájené na proužky, posypeme paprikou, majoránkou, pokapeme olejem, mírně podlijeme vodou a pečeme při 200° C asi 1 /2 - 3/4 hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.