Jehněčí hřbet s brambory a pěnou z tykve obrovské

55 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
856 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
70 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso zbavíme tučných částí.
  • 2
    Brambory zbavíme slupek, pokrájíme na 3 mm silné plátky.
  • 3
    Brambory spaříme ve vařící osolené vodě, poté je naskládáme na nejtučnejší část hřbetu.
  • 4
    Osolíme, opepříme a posypeme rozmarýnem.
  • 5
    Maso zarolujeme brambory dovnitř, pevně svážeme nití. Naskládáme na plech a necháme péct 12 minut při 225 °C, po vyjmutí z trouby necháme 10 minut odležet.
  • 6
    Tykev oloupeme, pokrájíme a povaříme v osolené vodě doměkka, poté rozmixujeme na pyré, které naředíme vývarem. Hotové pyré propasírujeme přes sítko a smícháme s rozpuštěným máslem.
  • 7
    Pečené maso pokrájíme na plátky, které přelijeme tykvovým pyré.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.