Jehněčí hřbet s bylinkovou čepicí

60 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
946 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
82 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupaný česnek nakrájíme na plátky, omyté a osušené bylinky nasekáme.
  • 2
    Olivový olej smícháme s česnekem a nasekanými bylinkami. Maso očistíme, omyjeme, osušíme a potřeme bylinkovou směsí. Zabalíme do fólie a necháme asi 8 hodin v chladničce.
  • 3
    Maso vyjmeme z marinády a bylinky odstraníme. V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje z marinády a maso na něm po všech stranách zprudka opékáme asi 5 minut. Vyjmeme do zapékací mísy, osolíme, opepříme a v silně vyhřáté troubě pečeme 15 minut.
  • 4
    Přidáme omytá a osušená rajčata a na každé položíme lžičku bylinek z marinády. Pečeme dalších 10 minut. Zbylé bylinky rozdělíme na maso a ve vypnuté troubě necháme 10 minut táhnout.
  • 5
    Jehněčí hřbet podáváme s pečenými rajčaty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.