Jehněčí hřbet s chřestem
90 min.
Ingredience
- 500gramůJehněčí hřbet
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 50mililitrůOlej olivový extra panenský
- 8kusůChřest bílý
- 100gramůHrachové lusky
- 50gramůLišky čerstvé
- 1lžícePažitka
- 50gramůŘedkvička
- 100gramůČočka klíčky
- 100gramůPšenice Špalda
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
606 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
42 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do jehněčího hřbetu vetřeme sůl a pepř. Poté na pánvi rozpálíme olej a maso z každé strany lehce opečeme. Hřbet dáme do pekáče, posypeme rozmarýnem, přidáme k němu máslo a dáme péct do trouby na 130 stupňů. Pečeme, dokud není vnitřní teplota masa cca 50 stupňů. To zaručí šťavnaté, avšak upečené maso.
- 2Čočku smícháme se špaldou, zalijeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Vmícháme nadrobno nasekanou pažitku a dáme stranou.
- 3Lusky hrášku s chřestem ponoříme na půl minuty do vroucí vody, vyndáme a ihned zchladíme ledem. Zelenina tak zůstane křupavá. Hrášek vylouskáme, chřest nasekáme nadrobno a v míse smícháme. Přidáme na plátky nakrájenou ředkvičku a plátky lišek. Dochutíme solí a pepřem.
- 4Nakonec nakrájíme maso na plátky, na talíři ozdobíme zeleninou a přidáme přílohu z čočky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.