Jehněčí hřbet s paprikami a zeleným pepřem
50 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej sezamový
- 1lžičkaKari koření
- 500gramůJehněčí hřbet
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaKoření pěti vůní
- 2kusyPaprika červená
- 2kusyPaprika zelená
- 2kusyPaprika žlutá
- 1decilitrVoda pitná
- 1lžičkaCukr třtinový
- 2lžíceSaturejka
- 1kusSalát kadeřavý
- 2lžičkyNakládaný zelený pepř
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
450 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
35 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté papriky rozkrojíme, odstraníme semena a pokrájíme je zešikma na proužky. Saturejku opláchneme pod tekoucí vodou a nasekáme ji nadrobno.
- 2Omyté a osušené maso z jehněčího hřbetu pokrájíme na hranolky a ve woku na rozpáleném oleji maso za stálého míchání restujeme dozlatova. Posypeme ho solí, směsí pěti koření s kari kořením, promícháme, vyjmeme z pánve a odložíme do mísy.
- 3V uvolněné pánvi osmažíme pokrájenou papriku, přilijeme 1 dl vody, přimícháme cukr, zelený pepř a vaříme do doby, až se voda téměř odpaří.
- 4K měkkým paprikám přimícháme maso se saturejkou. Na talíře poklademe umyté listy hlávkového kadeřavého salátu, na ně položíme porce masa s paprikou a podáváme.
- 7
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.