Jehněčí hřbet s paprikami a zeleným pepřem

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
450 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
35 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté papriky rozkrojíme, odstraníme semena a pokrájíme je zešikma na proužky. Saturejku opláchneme pod tekoucí vodou a nasekáme ji nadrobno.
  • 2
    Omyté a osušené maso z jehněčího hřbetu pokrájíme na hranolky a ve woku na rozpáleném oleji maso za stálého míchání restujeme dozlatova. Posypeme ho solí, směsí pěti koření s kari kořením, promícháme, vyjmeme z pánve a odložíme do mísy.
  • 3
    V uvolněné pánvi osmažíme pokrájenou papriku, přilijeme 1 dl vody, přimícháme cukr, zelený pepř a vaříme do doby, až se voda téměř odpaří.
  • 4
    K měkkým paprikám přimícháme maso se saturejkou. Na talíře poklademe umyté listy hlávkového kadeřavého salátu, na ně položíme porce masa s paprikou a podáváme.
  • 7

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.