Jehněčí hřbet s rajčaty na víně
120 min.
Ingredience
- 900gramůJehněčí hřbet
- 300gramůRajčata
- 15gramůSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 25gramůStrouhanka
- 600gramůRýže dušená
- 60gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
637 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
41 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek, nakrájíme na plátky. Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj vykostěné maso vcelku, osolíme, opepříme, podlijeme vínem a dáme do trouby péct. V průběhu pečení maso podléváme vývarem a potíráme vypečeným tukem.
- 2Po hodině pečení pekáček vyndáme z trouby, maso naporcujeme, přidáme k masu rajčata, zasypeme trochou strouhanky a vrátíme zpátky do trouby. Pečeme dalších 30 minut, v případě potřeby podléváme.
- 3Dušenou rýži promícháme se strouhaným sýrem a podáváme k masu jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.