Jehněčí hřbet s rajčaty na víně

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
637 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
41 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek, nakrájíme na plátky. Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj vykostěné maso vcelku, osolíme, opepříme, podlijeme vínem a dáme do trouby péct. V průběhu pečení maso podléváme vývarem a potíráme vypečeným tukem.
  • 2
    Po hodině pečení pekáček vyndáme z trouby, maso naporcujeme, přidáme k masu rajčata, zasypeme trochou strouhanky a vrátíme zpátky do trouby. Pečeme dalších 30 minut, v případě potřeby podléváme.
  • 3
    Dušenou rýži promícháme se strouhaným sýrem a podáváme k masu jako přílohu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.