Jehněčí játra na slanině

75 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
718 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
47 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Játra odblaníme, namočíme je do kastrůlku s mlékem a jedním stroužkem prolisovaného česneku a necháme 60 minut namáčet. Cibuli s česnekem oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. Papriku umyjeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na tenká kolečka. Slaninu také nakrájíme na tenké plátky a petrželovou nať nasekáme.
  • 2
    V pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli, osmahneme dozlatova, přisypeme jarní cibulku spolu s česnekem, červenou papriku, nakonec připravenou slaninu a vše restujeme přibližně 2 minuty. Suroviny přeložíme do jiné vhodné nádoby a udržujeme v teplé do dalšího použití.
  • 3
    Játra vyndáme z mléka, osušíme a obalíme v mouce.
  • 4
    Do stejné pánve přidáme 4 lžíce oleje, rozehřejeme, vložíme obalená játra, která zprudka opečeme z obou stran. Když jsou játra měkká, přidáme připravenou cibuli, jarní cibulku, česnek se slaninou, podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme chilli kořením a vymačkanou citrónovou šťávou. Všechny suroviny dobře prohřejeme.
  • 5
    Játra upravíme na talíře, přelijeme zeleninovou směsi, každou porci posypeme petrželovou nati a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.