Jehněčí játra na slanině
75 min.
Ingredience
- 800gramůJátra jehněčí
- 1,5litryMléko polotučné
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 1kusCibule
- 40gramůCibulka jarní
- 1kusPaprika červená
- 250gramůSlanina vepřová
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusCitrony
- 30gramůPetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
718 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
47 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Játra odblaníme, namočíme je do kastrůlku s mlékem a jedním stroužkem prolisovaného česneku a necháme 60 minut namáčet. Cibuli s česnekem oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. Papriku umyjeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na tenká kolečka. Slaninu také nakrájíme na tenké plátky a petrželovou nať nasekáme.
- 2V pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli, osmahneme dozlatova, přisypeme jarní cibulku spolu s česnekem, červenou papriku, nakonec připravenou slaninu a vše restujeme přibližně 2 minuty. Suroviny přeložíme do jiné vhodné nádoby a udržujeme v teplé do dalšího použití.
- 3Játra vyndáme z mléka, osušíme a obalíme v mouce.
- 4Do stejné pánve přidáme 4 lžíce oleje, rozehřejeme, vložíme obalená játra, která zprudka opečeme z obou stran. Když jsou játra měkká, přidáme připravenou cibuli, jarní cibulku, česnek se slaninou, podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme chilli kořením a vymačkanou citrónovou šťávou. Všechny suroviny dobře prohřejeme.
- 5Játra upravíme na talíře, přelijeme zeleninovou směsi, každou porci posypeme petrželovou nati a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.