Jehněčí karé na bylinkách
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4kusyBageta
- 6lžicOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kilogramJehněčí hřbet
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaKerblík
- 0,5lžičkaTymián sušený
- 0,5lžičkaMajoránka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1511 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
71 g
Sacharidy
145 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. V misce smícháme olivový olej s cibulí, česnekem a čerstvě nasekanými bylinkami. Osolíme a opepříme.
- 2Jehněčí hřbet omyjeme, osušíme a nakrájíme na kotlety. Okraje nakrojíme. Kotlety potřeme bylinkovou marinádou, dáme do mísy a necháme přes noc marinovat.
- 3Maso vyjmeme z marinády a necháme důkladně okapat na misce tak, aby okapaná marináda zůstala na misce. Hřbet pečeme na grilu asi 10 minut, během pečení několikrát otočíme a potíráme marinádou. Jako přílohu podáváme bagetu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.