Jehněčí karé s ořechovou krustou

40 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
864 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
62 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
7 g
Cukr
808 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předehřejeme si troubu na 200 stupňů. Jehněčí karé osušíme, osolíme, opepříme a v teflonové pánvi na 2 lžících oleje zprudka opečeme, aby maso získalo barvu.
  • 2
    Česnek oloupeme a nasekáme. Vlašské ořechy nasekáme a smícháme s tymiánem, rozmarýnem, česnekem, olivovým olejem, mořskou solí a špetkou pepře. Jehněčí karé potřeme napřed hořčicí a pak ořechovou směsí, kterou pevně na pečeni přitiskneme. Potom jej vložíme do lžící oleje vymaštěné ohnivzdorné mísy a v předehřáté troubě pečeme 15-20 minut, dokud maso nezrůžoví (medium). Maso vyndáme z trouby, zabalíme do alobalu a 5-10 minut necháme odpočívat.
  • 3
    Maso mezi kostmi nařízneme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.