Jehněčí karé s ořechovou krustou
40 min.
Ingredience
- 1kilogramJehněčí pečeně
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 120gramůOřechy vlašské
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyTymián čerstvý
- 2kusyRozmarýn čerstvý
- 1lžičkaOlej olivový
- 1lžičkaSůl mořská
- 5lžicHořčice Dijonská
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
864 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
62 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
7 g
Cukr
808 mg
Postup přípravy
- 1Předehřejeme si troubu na 200 stupňů. Jehněčí karé osušíme, osolíme, opepříme a v teflonové pánvi na 2 lžících oleje zprudka opečeme, aby maso získalo barvu.
- 2Česnek oloupeme a nasekáme. Vlašské ořechy nasekáme a smícháme s tymiánem, rozmarýnem, česnekem, olivovým olejem, mořskou solí a špetkou pepře. Jehněčí karé potřeme napřed hořčicí a pak ořechovou směsí, kterou pevně na pečeni přitiskneme. Potom jej vložíme do lžící oleje vymaštěné ohnivzdorné mísy a v předehřáté troubě pečeme 15-20 minut, dokud maso nezrůžoví (medium). Maso vyndáme z trouby, zabalíme do alobalu a 5-10 minut necháme odpočívat.
- 3Maso mezi kostmi nařízneme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.