Jehněčí kari s bramborami
70 min.
Ingredience
- 450gramůBrambory
- 450gramůJehněčí kýta
- 2lžíceKari pasta
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 1kusCibule
- 1kusLilek
- 1lžíceZázvor celý
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 1špetkaSůl
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
24 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupané, na kostky nakrájené brambory vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme 10 minut. Scedíme je a necháme okapat.
- 2Očištěné a omyté maso nakrájíme na kostky a v míse promícháme s kari pastou.
- 3Ve woku na rozehřátém oleji opékáme 5 minut za stálého obracení kolečka cibule, na kostky nakrájený lilek, prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor. K zelenině přidáme jehněčí maso a opékáme ještě 5 minut. Podle chuti mírně osolíme.
- 4Nakonec přilijeme vývar, přidáme uvařené brambory a zvolna vše vaříme 30 minut.
- 5Hotový pokrm upravíme na nahřáté talíře, posypeme nasekaným koriandrem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.