Jehněčí koleno s mátovou omáčkou a jasmínovou rýží
65 min.
Ingredience
- 800gramůJehněčí koleno
- 15gramůSkořice mletá
- 15gramůAnýz mletý
- 10gramůKardamom
- 30gramůČesnek
- 50gramůCibule
- 20gramůZázvor celý
- 10gramůKoriandr mletý
- 3gramyPepř černý mletý
- 6gramůSůl
- 5gramůKmín mletý
- 5gramůFenykl obecný
- 300mililitrůMléko polotučné
- 40gramůJogurt bílý
- 7gramůMáta
- 400gramůRýže dušená
- 30gramůMáslo čerstvé
- 30gramůProtlak rajčatový
- 20gramůOlej olivový extra panenský
- 20gramůMandle plátky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
741 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
43 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme skořici, kardamom, anýz, orestujeme, jehněčí kolena spaříme horkou vodou, osušíme, přidáme do pánve a obalíme v koření. V hrnci na másle orestujeme koriandr, pepř, kmín, fenykl, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, strouhaný zázvor, osmahneme, přimícháme rajčatový protlak, jogurt, přilijeme mléko, promícháme, přiložíme jehněčí kolena, podle chuti osolíme a zvolna dusíme doměkka.
- 2Kolena vyjmeme, obalíme v plátcích mandlí, omáčku vyvaříme dohusta, přimícháme posekané lístky máty, provaříme a odstavíme.
- 3Na talíře upravíme jehněčí kolena, doplníme dušenou jasmínovou rýží a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.